Holický Dup 2017

24.05.2017 10:26

Minulý víkend v sobotu jsme se zůčastnili závodů 5. Holický Dup, pořadatelů manželů Sedláčkových.

Zvolili jsme sobotní část závodu, pro začínající králíky v lehkých třídách,

přihlásili jsme čtyři králíčky, nejlépe si vedla naše Šálka, která bodovala v parkuru i rovince a vyskákala si postup do střední třídy v parkuru,

rovinky již měla vyskákané z minula.

Náš mladý polish sameček Little Lucky Strike si též vedl skvěle a bodoval v rovince, bodík v parkuru mu bohužel utekl díky jedné chybce,

ale není to žádná hanba, parkur byl na lehkou třídu velmi náročný a pokazili ho i zkušení králíci, náročná byla jak dráha tak i zvolané profily překážek.

Ossian Smart Bunny si vedl slušně na koberci v rovince, získal bod a postup do střední třídy, v parkuru se mu bohužel nedařilo a příliš řešil profily a pachy.

Nejzkušenšjčí Frosty Smart Bunny se na paničku vykašlal  :-D a když by šel ještě pomaleji, už by couval, to mělo za následek hodně chyb, takže nezískal ani bodík, nicméně tenhle samec je tak strašně hodný a charakterní, že jakýkoli sportovní neúspěch vynahradí úžasnou povahou :).

Velkou radost nám udělaly Smart Bunny odchovanci, Yess Spotty, Flamenco, Yess Daisy, Kayla, Tutsie  a Tauriel Smart Bunny, kteří se velmi pěkně předvedli a Spotty s Eliškou Marešovou získal krásné 3. místo v lehké tříde v parkuru. Gratulujeme!

Celkově velmi povedené závody zastínilo pouze to, že některé účastnice králíkům během závody neposkytly seno - základní krmivo, na což je pořadatel upozornil a seno jim dodal vlastní, takže doufáme, že se z toho poučí do budoucna a začátečnická chyba se již nebude opakovat. Je to velká ostuda, když po králíkovi chtějí výkon a neposkytnou základní krmení, o to hůře že se nejednalo o žádné začátečníky.

Děkujeme manželům Sedláčkových za skvělé závody a těšíme se na příští ročník! Team Smart Bunny